به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، دكتر علي آقامحمدي كه رياست كارگروه ارزيابي رسانه اي مديريت بيماري كرونا را بر عهده دارد، اين مطلب را امروز چهارشنبه در سومين نشست اين كارگروه در سالن پبامبر اعظم (ص) وزارت كشور در جمع مسئولان و نمايندگان رسانه ها و دستگاههاي اجرايي عضو بيان كرد.
وي گفت: سلامت همچون تامين امنيت، غذا و مسكن از نيازهاي اوليه همه شهروندان و حتي مهمتر از آنها است و با شيوع ويروس كرونا در جهان، اهميت نقش رسانه ها در حفظ سلامت فردي و عمومي هر چه بيشتر آشكار شده است.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام تصريح كرد: اين وضعيت ايجاب مي كند كه رسانه ها برنامه ريزي دقيق و هوشمندانه اي براي پاسخ به دغدغه هاي مردم در حوزه سلامت داشته باشند.
وی گفت: همه رسانه ها و به ویژه صدا و سیما مسئولیت سنگیني در تقویت نظام سلامت کشور بر عهده دارند و همان طور که مساله هواشناسی وارد مقوله بخش خبر در رسانه ها شده است؛ باید حوزه سلامت نيز در برنامه هاي آنها جایگاه خود را پیدا کند.
آقامحمدی با تاكيد بر اینکه هیچ چیز ، از سلامت جامعه مهم تر نیست، اهميت مساله پیشگیری را در اين زمينه يادآور شد و اظهار داشت: همواره پیشگیری بهتر از درمان است و به همين دليل، باید در برنامه های خبری و رسانه ای، اطلاعات و آگاهی عمومی نسبت به حوزه های پزشکی و مساله سلامت عمومی تقویت شود.
رييس كارگروه ارزيابي رسانه اي مديريت بيماري كرونا در بخش ديگري از سخنانش، به وضعیت اشتغال و بیکاری در كشور در شرايط كنوني پرداخت و گفت: در وهله اول، باید اطلاعات جامع شغلی از همه افراد جامعه داشته باشیم تا بتوانيم متناسب با این اطلاعات سیاستگذاری کنیم.
وي افزود: امروز باید ببینیم چند درصد شغل های رسمي و غیر رسمی در فضای کرونایی کشور آسیب دیده و چه شغل هایی فعال شده اند و بر اساس اطلاعات جامع، برای همه این گروهها برنامه و هدف داشته باشیم.
آقامحمدي همچنين با اشاره به اينكه بررسي ها نشان مي دهد جمعيت ايران تا سال 2040 ميلادي وارد دوره پيري خواهد شد، تصريح كرد: برای همین، باید از جمعیت جوان فعال کنونی کشور نهایت بهره برداری را داشت. جمعیت جوان کشور یک موهبت است و باید با فعال کردن این طیف جمعیتی به تولید ثروت در کشور بپردازیم.
در ادامه نشست، «عیسی منصوری» معاون توسعه كارآفريني و اشتغال وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: ایران از لحاظ آماری در دنیا بسیار قوی محسوب می شود اما مشکل ما در بخش منابع این آمارهاست زيرا در آمار کشور مبنا بر خود اظهاری افراد است در حالي كه باید به سمت ثبت آمار و داده هاي دقيق حرکت کنیم.
وي با بيان اينكه حدود 61 میلیون نفر در ايران در سن کار قرار دارند؛ افزود: باید با اطلاعات دقیق برای به فعال سازی این میزان جمعیت برنامه ریزی داشته باشیم. در این مسیر، وزارت کار، سامانه ملی اشتغال ایرانیان به نشانی lmia.mcls.gov.ir را فعال کرده است که در آن اطلاعات شغلی همه افراد به صورت دقیق ثبت و بارگذاری می شود.
معاون وزیر کار با تشريح ابعاد و ويژگي هاي این سامانه تصریح کرد: با راه اندازی چنین سامانه ای می توان امیدوار بود که اطلاعات شغلی دقیقی از همه شهروندان کشورمان داشته باشیم.
منصوری با بيان اینکه با آغاز به کار سامانه ملی اشتغال ایرانیان، اطلاعاتی دقیق و مسنجم در اختیار مردم و سیاستگذاران در جهت اتخاذ سیاست های دقیق برای توسعه اشتغال و کنترل بیکاری صورت می گیرد، گفت: اطلاعات شغلی همه افراد از 15 تا 60 سال در مرحله اول در این سامانه به صورت دقیق بارگذاری می شود.
وی افزود: با راه اندازی این سامانه نظام اطلاعات بازار کار کشور تقویت می شود و به کمک آن می توانیم در میان مدت و بلندمدت به توسعه نظام اطلاعاتی مورد نظر دست یابیم.
منصوری اضافه کرد: اگر بتوانیم این مرحله از اطلاعات شغلی را دقیق انجام دهیم آنگاه می توانیم برنامه ریزی خوبی برای توسعه شغل و کارآفرینی در کشور داشته باشیم.
معاون وزیر کار با اشاره به اینکه یکی از خلاهای موجود در حوزه کارآفرینی در کشور، فقدان اطلاعات و دادههای دقیق است، گفت: سامانه ملی اشتغال ایرانیان این فرصت را برای افراد جویای کار و کارفرمایان فراهم می کند تا مشاغل و نیروهای مورد نیازشان را پیدا کنند و در جای لازم به کار گیرند.
وي افزود: این سامانه همچنین به سنجش صلاحیت علمی و تخصصی افراد در حوزه کار کمک می کند به این شکل که هر فرد جویای کار تخصص و حرفه شغلی اش را ثبت میکند و متناسب با این تخصص، کارفرما می تواند نیروی مورد نیاز خويش را به راحتی بکار گیرد.
معاون وزیر کار خاطرنشان كرد: در فاز اول فعاليت این سامانه ، اطلاعات شغلی همه افراد اعم از افراد شاغل، بیکار و جویای کار ثبت خواهد شد.
وي به همين دليل از همه مردم خواست با وارد کردن اطلاعات شغلی خود، به راه اندازی هر چه بهتر این سامانه کمک کنند.
منصوری با بيان اينكه چنین سامانه هایی در دنيا در يك دوره زماني چندين ساله به نتیجه مي رسد، گفت: اين کار را ما از زمان اجراي برنامه سوم توسعه (1383 – 1379) در ايران شروع کرده ایم و با تلاش های شبانه روزی در دو سال اخیر، این سامانه امروز به بهره برداری می رسد.
دبیر هیات عالی نظارت بر اجرای سیاستهای کلی نظام از رسانه ها خواست با توجه به شرايط كشور و جايگاه بهداشت در جامعه و لزوم افزايش آگاهي هاي مردم در اين زمينه، بسته هاي خبري «سلامت» منتشر كنند.
نظر شما